Samen trappen we kanker de wereld uit

Onze
doelen

We fietsen voor de uitdaging. Maar vooral om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de doelen die we ondersteunen. Lees hier meer over het werk van Centrum Marike en het HagaZiekenhuis, die kankerpatienten begeleiden en werken aan preventie en genezing van kanker.

een warme en gastvrije ontmoetingsplek voor mensen die te maken hebben (gehad) met kanker en hun naasten of nabestaande.

Centrum Marike

In ons centrum vinden gasten niet alleen een plek om hun verhaal te delen, maar ook om steun te vinden bij lotgenoten, deel te nemen aan themabijeenkomsten en te ontspannen met diverse activiteiten. We krijgen vaak van onze gasten terug dat ze een warm bad ervaren waarin ze zich gehoord en begrepen voelen.

Meer activiteiten

De doelgroep van ons centrum groeit nog steeds en daarom zijn we zo dankbaar voor initiatieven zoals De Haagse Hoed. We streven ernaar om Centrum Marike nog breder bekend te maken in de Haagse regio en ons activiteitenprogramma verder uit te breiden, ook op het gebied van beweging. We willen een plek zijn waar mensen alle ondersteuning vinden die ons mooie centrum te bieden heeft.

Ons pand verbeteren

Daarom kijken we steeds hoe we onze faciliteiten kunnen verbeteren, te beginnen met ons dakterras. Gevestigd in een prachtig woonhuis in Wateringseveld, beschikt Centrum Marike over een dakterras waar onze gasten graag zijn tijdens de lente en de zomer. Momenteel is dit helaas niet mogelijk vanwege het nodige onderhoud. Met de steun van De Haagse Hoed kunnen we dit dakterras omtoveren tot een aantrekkelijke en toegankelijke plek voor al onze gasten.

Samen trappen we kanker de wereld uit

Het
Hagaziekenhuis

Internist Maarten van Aken van het HagaZiekenhuis fietst op 8 september mee met de Haagse Hoed Challenge. “Ik vind het een geweldig evenement en ben trots dat het HagaZiekenhuis samen met Centrum Marike, het Haagse inloophuis voor kankerpatiënten, is uitgekozen als sponsordoel. Met de opbrengst kunnen we een huiselijke sfeer creëren op de afdeling waar kankerpatiënten vaak langer moeten verblijven.”

Het HagaZiekenhuis (sinds 1823) is een van de grootste Nederlandse Topklinische-ziekenhuizen met locaties in Den Haag en Zoetermeer. Dagelijks bieden ruim 6.000 mensen de beste patiëntenzorg aan patiënten van jong tot oud. Het HagaZiekenhuis staat bekend om haar expertise in de behandeling van long- en hematologische kanker in het Oncologiecentrum, het Hartcentrum en het Juliana Kinderziekenhuis.

HagaZiekenhuis Den Haag is een dag en nacht stadsziekenhuis voor hoogcomplexe, specialistische en acute zorg. Bovendien bieden we hier vele behandelingen met een vergunning van het ministerie van Volksgezondheid en/of een erkenning voor topklinische zorg. Op locatie Zoetermeer bieden onze zorgmedewerkers acute zorg, chronische zorg en zorg bij veelvoorkomende problemen.

Onze ambassadeurs

Ervaring met kanker, passie voor fietsen. Onze ambassadeurs hebben er één of beiden.

“Ik ben allebei  mijn ouders en een beste vriend aan kanker verloren. Er was een tijd dat ik het woord niet over mijn lippen kon krijgen.”

Cesar Zuiderwijk

Drummer, Golden Earring/Sloper

“Het is een fantastisch fietsevenement. En daarbij is geld inzamelen voor kankerberstrijding een mooi doel.”

Bas Muijs

Acteur, GTST

“Ik was dertig toen ik de eerste diagnose kanker kreeg. Mijn eerste reactie was: Daar heb ik helemaal geen tijd voor! Maar je hebt niet zoveel te vertellen.”

Brigitte Kramer

Event organisator, Teambuilding aan tafel

“Doe allemaal mee met de HAAGSE HOED CHALLENGE. Fietsen is gezond en fietsen tegen kanker is voor een goed doel!”

Joop Zoetemelk

Wielrenner, winnaar tour de France 1980

“Ik ben één van de oprichters van de Haagse Hoed. En toen kreeg mijn vrouw kanker. Om het een beetje plat te zeggen: Dan komt het ineens erg dichtbij.”

Robert Medemblik

Voorzitter, VNO/NCW Haaglanden

Samen trappen we kanker de wereld uit

Doe jij dit jaar mee?

Sportieve deelnemers

Betrokken sponsoren

Kilometer fietsen

Unieke belevenis

Dit evenement wordt georganiseerd door

Stichting Haagse Hoed Challenge
Tijgeroog 3
2719VE Zoetermeer
KVK 74089978
info@haagsehoedchallenge.nl

Communicatie & website door: @Klantenfabriek.nl

Bestuur:

Ed de Kievit - Voorzitter
Marty Groen in 't Woud - Secretaris & Penningmeester
Hans de Jong - Algemene zaken
Dick van Kerpel - Parcoursbouwer
Deelnemersvoorwaarden