Organisatie 2021

In het weekend van 4 en 5 september 2021 is het de bedoeling dat in totaal zo’n 50 teams aan de start verschijnen van de Haagse Hoed Challenge.
Er wordt verzameld bij het Worldforum the Hague, het rust- en wissellocatie tijdens de editie 2021.

Start
Vanuit het Worldforum The Hague begeven alle deelnemers zich als 1 peloton onder begeleiding naar het Stadhuis van Den Haag op het Spuiplein en wordt daar door burgemeester van Zanen het startschot gegeven.

De eerste ronde wordt met het gehele peloton gereden om zodoende verwarring te voorkomen bij de deelnemers. Na de eerste ronde rijdt de eerste startgroepen ronde 2 en begeven de overige deelnemers zich naar de rustlocatie in het World Forum The Hague.

Route
De route van de Haagse Hoed Challenge loopt langs kenmerkende Haagse stadsdelen zoals het World Forum The Hague (rust- en wissellocatie), Scheveningse weg, Vredespaleis, het Zuiderpark met de Haagse sportcampus, Kijkduin, de Sportlaan en de Scheveningse haven.
Deelnemers uit een team worden na ca 2 uur afgelost door een ander lid van het team en zo wordt er 24-uur lang over het parcours gereden.
Zeker in het donker zorgt dat voor indrukwekkende beelden.

Afsluiting
Ter afsluiting zal op zondag 5 september, ter ere van het 40 jaar geleden winnen van de Tour de France, de theatervoorstelling: “De Tour van ‘80” in de PWA-zaal van het World Forum worden opgevoerd.

Tijdens de laatste ronde van de Haagse Hoed Challenge zal het grootste deel van de cast, waaronder bekende wielercoryfeeën als Henk Lubberding, Leo van Vliet, Johan vd Velde en uiteraard Joop Zoetemelk zelf, meerijden met het Haagse Hoed peloton.

Tijdens de editie van 2021 kunnen deelnemers meedoen in twee teamverbanden: Bedrijventeams en vriendenteams. Hierover vind je meer op de pagina’s: ‘bedrijventeams’ en ‘vriendenteams’ onder het kopje: ‘Haagse Hoed Challenge’